EN
ΜΕΝΟΥ
  • Διατροφή
  • Οδηγίες Καταναλωτή

ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μικρές Συμβουλές 

cover odigies katanaloti

Συμβουλές για την Κατανάλωση

Τοποθετήστε το νωπό κρέας προστατευμένο από τα υπόλοιπα τρόφιμα στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4⁰C και χρησιμοποιήστε το εντός 3 με 5 ημερών

Το κρέας πρέπει να καταψύχεται σε θερμοκρασία ίση ή χαμηλότερη των -18 ⁰C. Για την προστασία του κρέατος επιλέξετε ειδικές σακούλες κατάψυξης ή μεμβράνη τροφίμων. Ιδανική περίοδος κατανάλωσης ορίζεται εντός 6 μηνών.

Για την αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών θα πρέπει να προτιμάτε τη σταδιακή απόψυξη του κρέατος στο ψυγείο. Ο μέσος χρόνος κυμαίνεται από 10 έως 48 ώρες.

Μετά την απόψυξη το κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 έως 5 ημέρες, εκτός και αν πρόκειται για κιμά ή κοτόπουλο που ο χρόνος συντήρησης περιορίζεται σε 1 με 2 ημέρες.

Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό πριν και μετά την επαφή σας με το κρέας

Ποτέ μην πλένετε το κρέας πριν το μαγείρεμα

Μη χρησιμοποιείτε το ίδιο πάγκο κοπής και μαχαίρι για το ωμό κρέας και τα υπόλοιπα υλικά μαγειρέματος

Μην τοποθετείτε μαγειρεμένα φαγητά στην ίδια πιατέλα που είχατε νωπό κρέας

Μετά την προετοιμασία του νωπού κρέατος, αφιερώστε λίγο χρόνο για την απολύμανση των σκευών που χρησιμοποιήσατε. Πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό όλα τα σκεύη, τα μαχαίρια και τους πάγκους κοπής

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Τα μυστικά όμως δεν σταματούν στην αγορά αλλά συνεχίζονται και κατά την χρήση. 

01

Μαγειρεύετε  σε ασφαλή θερμοκρασία τουλάχιστον 70⁰C

02

Πότε μην αφήνετε μισομαγειρεμένο το κρέας.

03

Το εσωτερικό τμήμα  των μερίδων του κρέατος δε θα πρέπει να είναι ρόδινο και οι χυμοί που ρέουν να είναι διαυγείς.

04
Φροντίστε να  καταναλώσετε το μαγειρεμένο κρέας εντός 2 ωρών. Σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας άνω των  32⁰C ο χρόνος περιορίζεται στη 1 ώρα. Πάντα στο τέλος συντηρείστε το στο ψυγείο. 
05
Αν το μαγειρεμένο κρέας έχει τοποθετηθεί στο ψυγείο, θα πρέπει να το καταναλώσετε εντός 3-4 ημερών.  
06

Τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά αν δεν τα καταναλώσετε άμεσα, μπορείτε να τα καταψύξετε μέχρι και  4 μήνες. 

ΣΩΣΤΟ ΚΡΕΑΣ &

Τρόποι Μαγειρέματος

1 2 3 16 4 5 6 6 7 7 5 8 9 10 11 15 17 14 7 7 14
1 2 3 6 4 7 8 9 10 11 14 14 15 15 5 5 4
1 2 3 4 6 7 8 9 9 5 5
thyme

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρέας, μια σπουδαία πηγή πρωτεϊνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συγχαρητήρια! Μόλις εγγραφήκατε στο newsletter μας

Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την εγγραφή σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά σε λίγο

Αποστολή...
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας
Παρακαλώ εισάγετε το επίθετό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμα
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Παρακαλώ αποδεχτείτε τους όρους
Παρακαλώ εισάγετε μόνο αρχεία pdf ή doc
Παρακαλώ εισάγετε μόνο αρχεία jpg
Παρακαλώ εισάγετε μόνο αρχεία excel ή doc
Το email σας πρέπει να είναι της μορφής name@domain.com
Πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα κατά την αποστολή του email σας, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά σε λίγο

Η Φάρμα Μητσόπουλος σας ευχαριστεί για την επιτυχή Υποβολή του βιογραφικού σας σημειώματος

λίγότερο
περισσότερο
Προηγούμενο
Επόμενο